ARTBF.COM              Фоклорна танцова панорама          Follow Us on Facebook  Follow Us on Google+

  Костадин Низамов - хореограф
За Костадин Низамов

Костадин Низамов е роден на 15 октомври 1974 г. гр. Пазарджик.

Още 7 годишен прави първите си стъпки и се запознава с танците в тогавашния Детско- юношески ансамбъл за народни песни и танци към Градски народен съвет- гр. Пазарджик (по настоящем ансамбъл "Елица").

През 1988 г. е приет в Държавно хореографско училище гр. София (сега НУТИ), профил „Български танци” в класа на Никола Колев, което завършва с отличен успех през 1993 г.

След отбиването на военната си служба през 1995 г. кандидатства и е приет като артист-балетист в Ансамбъл за народни песни и танци „Пазарджик“ – гр. Пазарджик, а от 1997 г. е и негов "балетмайстор".
През 1996 г. започва неговата педагогическа работа с деца, като ръководител на Детски танцов състав с. Синитово, където работи няколко години.

През 1997 г. се завръща вече като ръководител и хореограф на подготвителни групи в ДЮФА „Елица” гр. Пазарджик, където работи и до момента заедно с утвърдения екип от педагози Маргарита Караджова и Карамфила Григорова.

Автор и съавтор на редица успешни музикално-танцови постановки като: „Копаница”, „Шопски танци”, „Дражевски игри” и др. С ДЮФА „Елица” е носител на множество първи награди и отличия от конкурси и фестивали в България и чужбина.

Заедно с хореографа Иван Кочев са основатели и първите преподаватели в създадената паралелка „Хореография” в училище „Георги Брегов”. Ръководил е танцови състави в селата Величково и Априлци, а от 2006 г. е основател, ръководител и хореограф на Фолклорен танцов състав „Китен наниз” с. Черногорово вече 10 г., с който е носител на първи награди и отличия от конкурси и фестивали.

През 2014 г. завършва Висше образование с медал за отличие в Югозападен университет „Неофит Рилски” гр. Благоевград със специалност Хореограф-педагог, под ръководството на проф. Николай Цветков и доц. Георги Гаров.


Последни новини от ArtBF.com
хореографи : певци : музиканти : фолклорни ансамбли : фестивали : клубове :
Ансамбъл Веселие - Симитли
Фолклорен ансамбъл
Веселие

Димитър Манов - хореограф
Димитър Манов
хореограф

Национален фолклорен фестивал Фолклорен извор
НФФ
"Фолклорен извор"


Национална годишна класация 2018 на Фондация Българско танцово изкуство
Започна публикуването на видеоклиповете с танците за Националната годишна класация на Фондация "Българско танцово изкуство". Фолклорна танцова панорама 2018 продължава през цялата година ето защо клиповете на ансамблите ще се публикуват след края на всеки концерт част от панорамата. >


Прочети повече


====================================================

VІІ-ми Национални празници на професионалното фолклорно изкуство Пазарджик-2018

От 2 до 11 май 2018 год. ще се проведат Националните празници на професионалното фолклорно изкуство Пазарджик - 2018. Това научихме в разговор с гл. художествен ръководител на Ансамбъл за народни песни и танци „Пазарджик“ Атанас Чолаков.
Г-н Чолаков е главен инициатор и организатор заедно с Община Пазарджик на тези празници на българското професионално музикално и танцово изкуство от 1993 г.
За седми път на сцената на Драматичен театър "Константин Величков" в Пазарджик ще се представят българските професионални фолклорни ансамбли.

====================================================

Обявиха датите за Oсмия НФФ "Фолклорен извор" 2018
14 януари 2018

Осмото издание на Национален фолклорен фестивал "Фолклорен извор" ще се проведе на 2, 3, 4 и 5 август 2018 г.
Официалното записване за участие ще стартира на 1 април.
Новините около предстоящото издание ще бъдат публикувани в сайта на фестивала и на страницата му във Facebook.
Национален фолклорен фестивал „Фолклорен извор“ се провежда в село Царевец, общ. Свищов от 2011 година.
купи тениска
Купи тениска
"За българския танц"

Костадин Варимезов гайда
Костадин Варимезов
гайда

Димитър Манов - хореограф
Димитър Манов
хореографArtBF.com Фолклорна танцова панорама ArtBF.com Balkanfolk.com Самодейни танцови ансамбли  Българска народна носия