ARTBF.COM              Фоклорна танцова панорама          Follow Us on Facebook  Follow Us on Google+

  Венцислав Андонов - гайда
За Венцислав Андонов

Венцислав Андонов е роден на 23 януари 1967 г. в гр. Перник. Той е български майстор-гайдар от Шопската фолклорна област.

Началното си образование завършва в родния си град Перник. От 15 годишен започва да изучава гайдата при Стефчо Мицов в последствие и при Георги Дойчев - преподаватели в Пионерски дом гр. Перник и в представителния оркестър на детски ансамбъл "Граовче" при ОДК под ръководството на Петко Радев.

През 1986 г. завършва средното си музикално образование в СМУ с. Широка лъка (сега НУФИ). През периода на обучение в музикалното училище той развива своите способности и умения и се очертава като млад изпълнител, носител на шопския фолклор.
Завършва висшето си образование в ЮЗУ "Неофит Рилски" - гр. Благоевград - специалност музикална педагогика и магистратура в Софийски университет "Св. Климент Охридски"- София.

След отбиване на военната си служба постъпва на работа в Ансамбъл "Правец" под ръководството на Константин Шопов и Добрин Панайотов.

През 1990 г. е поканен от ансамбъл за народни песни и танци "Граовска младост" при двореца на културата - гр. Перник като музикант а от 1996 г. е диригент на оркестъра.

От 1996 до 2000 г. е преподавател по гайда на Семинара за Балкански фолклор "Балканфолк" и участва в записите на 5 диска като член на Оркестър "Зорница".

От 2000г. той е преподавател в "Нов български университет" и Софийски университет "Св. Климент Охридски", катедра ФНПП-гайда.

Последни новини от ArtBF.com
хореографи : певци : музиканти : фолклорни ансамбли : фестивали : клубове :
Ансамбъл Веселие - Симитли
Фолклорен ансамбъл
Веселие

Димитър Манов - хореограф
Димитър Манов
хореограф

Национален фолклорен фестивал Фолклорен извор
НФФ
"Фолклорен извор"


Национална годишна класация 2018 на Фондация Българско танцово изкуство
Започна публикуването на видеоклиповете с танците за Националната годишна класация на Фондация "Българско танцово изкуство". Фолклорна танцова панорама 2018 продължава през цялата година ето защо клиповете на ансамблите ще се публикуват след края на всеки концерт част от панорамата. >


Прочети повече


====================================================

VІІ-ми Национални празници на професионалното фолклорно изкуство Пазарджик-2018

От 2 до 11 май 2018 год. ще се проведат Националните празници на професионалното фолклорно изкуство Пазарджик - 2018. Това научихме в разговор с гл. художествен ръководител на Ансамбъл за народни песни и танци „Пазарджик“ Атанас Чолаков.
Г-н Чолаков е главен инициатор и организатор заедно с Община Пазарджик на тези празници на българското професионално музикално и танцово изкуство от 1993 г.
За седми път на сцената на Драматичен театър "Константин Величков" в Пазарджик ще се представят българските професионални фолклорни ансамбли.

====================================================

Обявиха датите за Oсмия НФФ "Фолклорен извор" 2018
14 януари 2018

Осмото издание на Национален фолклорен фестивал "Фолклорен извор" ще се проведе на 2, 3, 4 и 5 август 2018 г.
Официалното записване за участие ще стартира на 1 април.
Новините около предстоящото издание ще бъдат публикувани в сайта на фестивала и на страницата му във Facebook.
Национален фолклорен фестивал „Фолклорен извор“ се провежда в село Царевец, общ. Свищов от 2011 година.
Изтегли музика за български танци и народни песни
Слушай Българска музика в:
Spotify
Apple Music
YouTube Music
Balkanfolk Music


Иван Тодоров - хореограф
Иван Тодоров
хореографArtBF.com Фолклорна танцова панорама ArtBF.com Balkanfolk.com Самодейни танцови ансамбли  Българска народна носия